Newsletter
Termeni si conditii

AUTORUSH - Termeni si conditii de utilizare

Termeni generali

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.autorush.ro (denumite in continuare "Termeni si Conditii") stabilesc care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa site-ul www.autorush.ro (denumit in continuare "Site" si/sau "AUTORUSH") ori poate utiliza in orice mod serviciul AUTORUSH oferit prin intermediul Site-ului (denumit in continuare "Serviciului AUTORUSH"), si are valoarea unei conventii incheiate intre Theia Ankh System S.R.L. (denumita in continuare "Theia"), in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al Serviciului AUTORUSH, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul AUTORUSH (denumita in continuare "Utilizator"). Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciului AUTORUSH, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

Nota de informare privind prelucrarea de date cu caracter personal

Prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie de catre site va exprimati in mod expres consimtamantul ca Theia sa prelucreze, sa stocheze si sa transmita datele cu carcater personal furnizate de catre dvs. Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu cacracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor elctronice, Theia va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care ni le furnizati despre dvs. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate si servicii de comunicatii electronice. Refuzul dvs. determina imposibilitatea de a benificia de serviciile puse la dispozitie de catre Theia. Informatiile furnizate sunt destinate utilizarii de catre Theia si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: partenerilor contractuali ai Theia si altor companii din acelasi grup cu Theia. Prin inscrierea pe site veti primi informatii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de catre Theia si partenerii sai contractuali. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, dreptul de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Sunteti de acord ca stergerea datelor personale ale dvs. va fi urmata de stergerea contului dvs. din sistem si de imposibilitatea de a aplica la serviciile si produsele oferite de catre Theia. Pentru exercitarea acestor drepturi puteti face o cerere in scris cu cerinta dvs. pe care sa o trimiteti prin posta la adresa: Bucuresti, Str. Drumul Taberei nr. 96, bl. 521, sc. 3, et. 2, ap. 75, sector 6. Daca unele dintre datele dvs. sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil. Theia este inscrisa ca operator de date cu caracter personal cu nr 22310

Acceptarea Termenilor si Conditiilor

Folosirea site-ului www.autorush.ro (inclusiv vizitarea acestuia, inregistrarea, folosirea serviciilor oferite de Theia prin intermediul site-ului www.autorush.ro) implica acceptarea in totalitate si neconditionata a Termenilor si Conditiilor expusi mai jos. Prin urmare, se recomanda citirea cu atentie a Termenilor si Conditiilor.
Atentie: Folosirea site-ului www.autorush.ro si serviciile furnizate de acesta sunt rezervate doar persoanelor care au implinit 18 ani.
Theia isi rezerva dreptul de a modifica sau de a actualiza unilateral Termenii si Conditiile oricand, fara notificarea prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site. Accesand pagina Termenilor si Conditiilor puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi, valabila si aplicabila la momentul accesarii.

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin Theia si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.
Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Theia. Astfel este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii: este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 2 paragrafe). Specificarea sursei informatiilor preluate este obligatorie, sub urmatoarea forma: (Sursa: AUTORUSH - www.autorush.ro) sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: "Informatii furnizate prin amabilitatea AUTORUSH".
Theia isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus. Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute la adresa: Str. Drumul Taberei nr. 96, bl. 521, sc. 3, et.2, sect. 6, Bucuresti, cod 061408 cu specificatia "In atentia redactiei AUTORUSH", sau prin e-mail la adresa contact@autorush.ro. Orice persoane care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea Theia, ci numai raspunderea persoanelor respective.

Scopul urmarit

Scopul acestor Termeni si Conditii este de a defini si reglementa conditiile de utilizare a acestui site, precum si termenii si conditiile aplicabile serviciilor oferite de Theia prin intermediul site-ului www.autorush.ro persoanelor fizice si/sau juridice in vederea publicarii pe site de Anunturi pentru vanzarea de Vehicule si produse conexe.
Site-ul contine legaturi sau trimiteri catre alte site-uri/pagini de internet pentru utilizarea carora se vor aplica termeni si conditii de utilizare specifici, astfel cum sunt acestia specificati pe site-urile/paginile respective, Theia nefiind raspunzatoare si neasumandu-si nicio obligatie pentru continutul respectivelor site-uri si/sau cu privire la orice alte legaturi sau trimiteri din acestea. Includerea legaturilor sau trimiterilor in Pagina Anunturi auto din site este facuta de regula pentru ajutorul sau in interesul Utilizatorului, iar in alte cazuri in scop publicitar. Intrucat Theia nu poate garanta/controla actualitatea/exactitatea informatiilor prezente pe siturile unor terti, la care se face trimitere pe Pagina Anunturi auto din site, Utilizatorul acceseaza acele site-uri si/sau le foloseste produsele/serviciile exclusiv pe propriul risc si pe propria raspundere.
Intregul continut al Pagina Anunturi auto din site incluzand, dar fara a se limita la texte, imagini, grafice, programe, precum si orice alte date si aplicatii, sunt proprietatea Theia si/sau a partenerilor sai, fiind protejate conform Legii drepturilor de autor si legilor privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Anunturile publicate de Utilizatori sunt obiect al drepturilor de proprietate intelectuala apartinand Utilizatorilor Pagina Anunturi auto din site, fiind protejate ca atare conform legii. Preluarea oricaror informatii si/sau date de pe acest site in scopul republicarii, distribuirii totale sau partiale sau in orice alte scopuri, sub orice forma, fara acordul scris prealabil al Furnizorului este strict interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.

Aspecte Generale

Un Anunt va fi creat prin completarea unui formular, disponibil pe Pagina Anunturi auto din site, care sa contina:
a)datele reale de contact ale Utilizatorului,
b)descrierea reala a Vehiculului care face obiectul Anuntului,
c)datele tehnice reale ale Vehiculului,
d)pretul de vanzare.
Prin trimiterea Anuntului spre publicare catre Furnizor Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu prevederile prezentului document, fiind pe deplin constient de faptul ca, in caz de nerespectare a acestora, poate fi tras la raspundere conform prevederilor acestuia. Utilizatorul isi asuma in intregime raspunderea pentru continutul Anuntului si pentru veridicitatea informatiilor publicate in Anunt si/sau comunicate Furnizorului.

Drepturile si Obligatiile Furnizorului

Furnizorul se obliga sa publice toate Anunturile transmise de catre Utilizatori prin intermediul Paginii Anunturi auto din site care sunt conforme cu prevederile/conditiile impuse prin prezentul document.
Furnizorul se obliga sa remedieze in cel mai scurt timp posibil eventualele disfunctionalitati reclamate legate de functionarea Paginii Anunturi auto din site sau eventuale neconcordante intre datele furnizate in Anunt de catre Utilizator si datele publicate pe Pagina Anunturi auto din site de catre Furnizor, cu exceptia acelor neconcordante semnalate de catre Utilizatori care se datoreaza faptului ca Operatorii Furnizorului au modificat partial Anuntul astfel incat acesta sa indeplineasca conditiile impuse prin prezentul document pentru a putea fi mentinut postat pe Pagina Anunturi auto din site.
Furnizorul nu ofera nicio garantie Utilizatorilor ca Pagina Anunturi auto din site va fi disponibila neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori.
Furnizorul nu va fi responsabil pentru neafisarea Anunturilor sau intreruperea afisarii acestora din cauze ce exced in orice mod controlului sau si nici pentru pagubele directe si/sau indirecte pe care Utilizatorul le-ar putea suferi din aceasta cauza.
Furnizorul nu este responsabil de intarzierile cauzate de defectiuni tehnice aparute la nivelul colaboratorilor si/sau partenerilor sai.
Furnizorul nu poate fi tras la raspundere pentru activitatile Utilizatorilor, in special pentru furnizarea de continut eronat cu privire la datele vehiculului ce face obiectul Anuntului.
Furnizorul isi rezerva dreptul de a sterge sau modifica partial un Anunt in cazul in care se constata ca acesta incalca Termenii si Conditiile in orice mod, in special in cazul in care acesta are un continut considerat jignitor sau calomnios, constituie concurenta neloiala, incalca drepturile de proprietatea intelectuala ale unei terte persoane sau este contrar bunelor practici, care actioneaza in detrimentul Furnizorului, ori incalca in orice alt mod vreo prevedere legala. De asemenea Furnizorul isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment si alte portiuni din continutul Paginii Anunturi auto din site.
Furnizorul declara ca este detinatorul drepturilor de proprietate intelectuala legate de Pagina Anunturi auto din site, in afara Anunturilor publicate pe site de catre Utilizatori cu privire la care are un drept neexclusiv de utilizare/publicare in conditiile prevazute de prezentul document.
Furnizorul nu permite publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Vehicul pe Pagina Anunturi auto din site. Prin urmare, Furnizorul va avea dreptul de a sterge Anunturile pentru acelasi Vehicul, publicate de doua sau mai multe ori.
Furnizorul nu isi asuma niciun fel de raspundere pentru continutul sau veridicitatea Anunturilor publicate. Furnizorul nu garanteaza in niciun fel si nicio masura pentru calitatea, cantitatea, disponibilitatea sau orice alte aspecte ale produselor descrise in Anunturi.
Potrivit legislatiei in vigoare Furnizorul are obligatia sa informeze de indata autoritatile publice competente despre activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de destinatarii serviciilor sale sau despre informatiile cu aparenta nelegala furnizate de Utilizatorii Paginii Anunturi auto din site.

Drepturile si Obligatiile Utilizatorului

Utilizatorul are dreptul de a beneficia in intregime de servicii atat timp cat nu se constata o incalcare a prevederilor acestui document. Utilizatorul isi asuma raspunderea pentru continutul Anunturilor publicate si declara ca acestea corespund cu starea reala si juridica a vehiculului ce face obiectul Anuntului si ca nu incalca drepturile Furnizorului si/sau ale unor terte persoane. Utilizatorul declara pe propria raspundere ca este titularul tuturor drepturilor de proprietatea intelectuala, inclusiv al drepturilor de autor in privinta continutului publicat, inclusiv fotografii, si este de acord ca acesta sa fie publicat de Furnizor pe toate si oricare dintre platformele sale online, si prin alte mijloace, cum ar fi: comunicate de presa, televiziune, bannere, panouri publicitare si Internet. Prin completarea formularului si/sau transmiterea Anuntului catre Furnizor spre publicare pe Pagina Anunturi auto din site prin alte mijloace, Utilizatorul declara ca este de acord in totalitate si neconditionat cu Termenii si Conditiile din prezentul document. In afara informatiilor legate de propriul Anunt, Utilizatorului ii este strict interzis sa preia orice informatii de pe Pagina Anunturi auto din site in vederea republicarii totale sau partiale sub orice forma, fara a avea acordul in scris al Furnizorului in acest sens.

Verificarea/Moderarea Anunturilor

Verificarea/moderarea Anunturilor publicate pe Pagina Anunturi auto din site de catre Furnizor are ca scop inlaturarea Anunturilor incomplete, evident incorecte si/sau care nu respecta prevederile prezentului document (au un continut considerat jignitor sau calomnios, sunt contrare bunelor practici etc.), incercand astfel sa se ofere celorlalti Utilizatori, potentiali cumparatori, o baza de date care sa contina un numar cat mai mic de Anunturi eronate. Nu este permisa publicarea mai multor Anunturi pentru acelasi Vehicul. Un Anunt este valabil pentru un singur Vehicul. Nu sunt admise spre publicare Anunturi care fac referire la mai multe Vehicule. Nu pot fi publicate Anunturi cu date evident false (inclusiv cele privind specificatiile tehnice ale produsului oferit spre vanzare), Anunturi cu caracter publicitar sau care nu au ca obiect oferte de vanzare privind Vehicule sau produse conexe. Nu sunt admise spre publicare Anunturi care contin preturi considerate neserioase de catre Furnizor (de ex, dar fara a se limita la: preturi de 1 euro, preturi mult inferioare pietei/statisticilor aflate la dispozitia Furnizorului). Nu sunt admise spre publicare Anunturi: a)care au pozele neclare; b)care au poze rotite; c)cu poze care contin in prim plan persoane; d)care contin poze cu stersaturi; e)care contin poze cu inscrisuri (altele in afara de data inscrisa de aparatul de fotografiat) sau diferite insemne ori au aplicate sigle, marci sau alte insemne care ar putea incalca drepturi de proprietate intelectuala a unor terti; f)care contin poze care nu prezinta produsul ce face obiectul Anuntului; g)care contin poze preluate din alte surse (pozele care prezinta sigla altor site-uri sau poze cu titlu de prezentare oferite de producatori sau alte agentii media cu privire la obiectul Anuntului); h)care contin in text adrese web;i)referitoare la licitatii sau cumparari de autovehicule; Nu se admit anunturi care contin ca date de contact numere de telefon cu suprataxa. Ca urmare a constatarii nerespectarii oricaror dintre prevederile prezentului document de catre oricare dintre Anunturile publicate pe Pagina Anunturi auto din site, Furnizorul vor avea dreptul, in functie de situatia concreta, de la caz la caz: a)fie sa modifice partial Anuntul, in masura in care acest lucru este posibil, astfel incat sa se evite stergerea Anuntului respectiv de pe site si sa se indrepte erorile sau neadvertentele constatate (de ex : una dintre pozele atasate Anuntului nu indeplineste una dintre conditiile de mai sus, Anuntul contine greseli de ortografie); b)fie sa se intrerupa continuitatea publicarii Anuntului prin refuzarea lui. Refuzarea Anuntului inseamna dezactivarea postarii acestuia de pe Pagina Anunturi auto din site si anularea tuturor serviciilor achizitionate pentru respectivul Anunt. In cazul refuzarii Anuntului si stergerii acestuia de pe Pagina Anunturi auto din site, Utilizatorul va fi informat intotdeauna in scris prin e-mail si prin postare prin intermediul Paginii Anunturi auto din site despre motivul refuzului, acesta avand posibilitatea de a remedia problema si a republica Anuntul. In cazul in care Utilizatorul publica in mod repetat Anuntul fara a remedia problemele semnalate, Furnizorul isi rezerva dreptul de a bloca accesul Utilizatorului la Pagina Anunturi auto din site in vederea postarii de noi Anunturi sau administrarii Anunturilor existente. Prin aplicatiile formularului de transmitere a unui Anunt spre publicare Furnizorul pune la dispozitia Utilizatorului posibilitatea identificarii si corectarii erorilor survenite cu ocazia introducerii datelor si crearii Anuntului. Acesti Termeni si Conditii sunt stocati de catre Furnizor si sunt accesibili Utilizatorului pe site, putand fi accesati pe site si dupa intervenirea intre parti a acordului de publicare a Anuntului. In situatia modificarii Termenilor si Conditiilor modificarile intervenite nu se vor aplica acordurilor privind publicarea unor Anunturi care au fost incheiate intre Furnizor si Utilizatori sub egida Termenilor si Conditiilor anteriori.

Procedura de depunere si solutionare a plangerilor si sesizarilor primite din partea Utilizatorilor

Orice Utilizator poate depune o plangere sau sesizare care priveste sau are legatura cu serviciile oferite de Furnizor, respectiv Anunturile transmise/publicate/nepublicate de Theia pe site, in termen de maxim 7 zile de la data producerii evenimentului si/sau aparitiei cazului sesizat. De asemenea, Utilizatorii au posibilitatea sa transmita Furnizorului oricand plangeri si/sau sesizari cu privire la activitatile cu aparenta nelegala desfasurate de un Utilizator al Paginii Anunturi auto din site care privesc si/sau au legatura cu serviciile furnizate de Theia ori cu privire la informatiile cu aparenta nelegala furnizate de un Utilizator al Paginii Anunturi auto din site, despre care au cunostinta. Plangerile vor fi depuse prin intermediul adresei de e-mail: contact@autorush.ro specificata pe site. Plangerile si/sau sesizarile transmise Furnizorului vor include datele de identificare a Utilizatorului, numarul de identificare a Anuntului ce face obiectul plangerii (daca reclamatia sau sesizarea priveste un anumit Anunt), precum si orice alte date necesare Furnizorului in vederea identificarii evenimentului sesizat si/sau a Anuntului (dupa caz) si o descriere cat mai detaliata a motivului pentru care a fost inaintata plangerea/sesizarea, astfel incat Furnizorul sa o poata solutiona in cel mai scurt timp posibil. Plangerile/sesizarile vor fi analizate si vor primi raspuns in termen de maxim 5 zile lucratoare de la primirea acestora de catre Furnizor, in cazul in care au fost insotite de un set complet de date necesare identificarii Utilizatorului, Anuntului si/sau a problemei. In situatia in care petentul nu a transmis Furnizorului toate datele necesare identificarii problemelor semnalate si solutionarii plangerii/sesizarii respective, acesta va fi instiintat de Furnizor cu privire la informatiile lipsa, urmand ca termenul de solutionare de mai sus sa fie prelungit corespunzator. Pentru a se adresa Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Utilizatorul poate accesa link-ul:http://www.anpc.gov.ro

Limitarea raspunderii

Theia nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul de pe Site, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii Site-ului. Theia va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil. Cu toate acestea, Theia nu este responsabila pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere pe Theia pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a Site-ului. Pentru caz de forta majora, Theia si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al Theia, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc. Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure pe Theia si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea serviciului AUTORUSH sau orice alt aspect relationat Serviciului AUTORUSH.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

Theia are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de site sau de Serviciul AUTORUSH ori prin accesarea Site-ului, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a Serviciului AUTORUSH.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale Theia, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.