Newsletter
Istoria marcilor / Land Rover

Istoria m─ârcii Land Rover


   De la primul model din 1948, numele Land Rover a devenit sinonim, la nivel global, cu vehiculele cu transmisie integral─â definitorii. Printre acestea, Defender, Freelander, Discovery ╚Öi Range Rover au evoluat pentru a satisface fiecare cerin╚Ť─â de stil urban, confort ╚Öi capacit─â╚Ťi off-road inegalabile. E o poveste remarcabil─â ce se confund─â cu îns─â╚Öi istoria 4x4.

   Land Rover este un produc─âtor auto britanic cu sediul în Gaydon, Marea Britanie, ╚Öi care este specializat în vehicule cu trac╚Ťiune integral─â. Este de╚Ťinut de compania indian─â Tata Motors, formând o parte din subsidiarul s─âu Jaguar Land Rover. Este al doilea cel mai vechi brand de vehicule cu trac╚Ťiune integral─â din lume, dup─â Jeep.

   Land Rover a început ca un vehicul specific, cunoscut ini╚Ťial simplu Land Rover, lansat de compania Rover Company în 1948 ╚Öi dezvoltat într-un brand care con╚Ťinea o gam─â de automobile cu trac╚Ťiune integral─â, incluzând Defender, Discovery, Freelander, Range Rover ╚Öi Range Rover Sport. Land Rover-urile sunt asamblate ast─âzi în Halewood ╚Öi Solihull, în timp ce cercetarea ╚Öi dezvoltarea au loc la Gaydon. Compania a vândut 194.000 de vehicule în toat─â lumea în anul 2009.

      Land Rover a avut mai mul╚Ťi de╚Ťin─âtori pe parcursul istoriei sale. În 1967, compani Rover Company a devenit parte a Leyland Motor Corporation, iar în 1968 Leyland Motor Corporation s-a unit cu British Motor Holdings pentru a crea British Leyland. În anii 1980 British Leyland s-a divizat, iar în 1988 grupul Rover, incluzând Land Rover, a fost cump─ârat de British Aerospace. În 1994 Rover Group a fost achizi╚Ťionat de BMW. În 2000 Rover Group a fost divizat de c─âtre BMW, iar Land Rover a fost vândut companiei Ford Motor Company, devenind parte a Premier Automotive Group din cadrul Ford.  În iunie 2008 Ford a vândut Land Rover ╚Öi Jaguar Cars companiei Tata Motors.

  
De-a lungul ultimilor 55 de ani, gama de vehicule Land Rover a evoluat ╚Öi a devenit sinonim─â cu robuste╚Ťea, durabilitatea, confortul ╚Öi stilul elegant. An de an, modelele Land Rover au redefinit categoriile 4x4 din întreaga lume.

  Range Rover
  
   La mijlocul anilor 1960, cu Land Rover de╚Ťinând pozi╚Ťia ferm─â de clasic al designului func╚Ťional, nou înfiin╚Ťata divizie de Proiecte Vehicule Noi a efectuat o c─âl─âtorie de cercetare în Statele Unite. Aceasta a avut drept rezultat designul Range Rover. N─âscut din gândirea curajoas─â a lui Land Rover, a fost prezentat presei în iunie 1970 ╚Öi s-a bucurat de o recunoa╚Ötere imediat─â. Lansarea modelului Range Rover a fost considerat─â un succes decisiv ╚Öi a fost aclamat ca primul model veritabil de vehicul multifunc╚Ťional - un vehicul de transport capabil ╚Öi practic ce poate substitui la nevoie un vehicul de transport expres de curs─â lung─â. În prima jum─âtate a anilor 1980, acest lider mondial al vehiculelor a trecut prin mai multe schimb─âri ╚Öi îmbun─âtat─â╚Ťiri. Pe lâng─â apari╚Ťia unui model cu patru u╚Öi, o variant─â mai luxoas─â a ap─ârut în prim-plan treptat, iar scaunele cu tapi╚Ťerie din vinil ╚Öi interiorul minimal de pe modelul Range Rover original au fost înlocuite cu sistemul de aer condi╚Ťionat ╚Öi niveluri superioare de capitonaj. Edi╚Ťia Vogue a ajuns s─â simbolizeze cel mai nou pachet de dot─âri de siguran╚Ť─â pe care-l cunoa╚Ötem atât de bine ast─âzi.

 
O a doua genera╚Ťie Range Rover a fost introdus─â în 1994. Noua sa caroserie combina liniile de design de pe vechiul model cu o form─â mai contemporan─â, în timp ce modific─ârile mecanice au vizat versiunile noi ╚Öi mai puternice ale fidelului motor V8.

   În 2001 s-a lansat noul Range Rover. Este cu siguran╚Ť─â cel mai capabil vehicul de lux din lume, cu ╚Öasiu, suspensii, tren de rulare ╚Öi design noi. Noul Range Rover continu─â povestea remarcabil─â a unui vehicul remarcabil.  Discovery
  
   Primul model Discovery - lansat în 1989 - a reprezentat o distan╚Ťare curajoas─â de Land Rover. Forma complet nou─â includea multe tr─âs─âturi de design distinctive precum aspectul exterior vertical, linia um─ârului coborât─â, acoperi╚Öul în trepte ╚Öi farurile Alpine de acoperi╚Ö la spatele vehiculului. ╚śi nu s-a oprit totul la design. Discovery a fost lansat împreun─â cu tehnologii avansate, precum trac╚Ťiunea integral─â permanent─â 4x4 ╚Öi legendara tehnologie Hill Descent Control (control la coborârea în pant─â) ca dotare standard. De╚Öi un vehicul complet nou, era vizibil un model Land Rover.

   Cu o dezvoltare continu─â, Seria II a ap─ârut în 1998. Men╚Ťinând înc─â silueta conven╚Ťional─â a modelului Discovery, fiecare panou de caroserie este nou, cu excep╚Ťia hayonului.
În 1999, Discovery a fost desemnat "Vehiculul utilitar sport al anului" de c─âtre revista Automobile – anun╚Ťând succesul Land Rover în SUA. În 2003 a fost lansat un nou model Discovery 2003 rafinat ╚Öi extrem de capabil, prezentând noua fa╚Ť─â a familiei Land Rover.


  
   2004 marcheaz─â momentul de vârf în cuprinz─âtorul patrimoniu Discovery , o dat─â cu lansarea noului model Discovery 3. Curajos, pur ╚Öi plin de convingere, acest nou model va redefini categoria de lux SUV înc─â o dat─â. Designul extrem de func╚Ťional se combin─â cu tehnologia inteligent─â ╚Öi puternic─â în, probabil, cel mai bun vehicul de teren cu ╚Öapte locuri din lume.  Freelander
  
Freelander a fost prezentat lumii ╚Öi s-a bucurat de o larg─â apreciere din partea criticilor în septembrie 1997 la Salonul Auto de la Frankfurt. A lansat Land Rover într-o nou─â zon─â a pie╚Ťei de vehicule 4x4 destinate timpului liber ╚Öi a extins atractivitatea brand-ului dincolo de cump─âr─âtorii tradi╚Ťionali de vehicule 4x4. Pe parcursul unui an, vânz─ârile modelului Freelander s-au dublat, iar acesta a devenit modelul 4x4 cu cele mai mari vânz─âri din Regatul Unit. Plaja extins─â de aptitudini, de la manevrabilitatea specific─â unei berline la robuste╚Ťea off-road autentic─â Land Rover s-a dovediti irezisitbil─â pentru cump─âr─âtori. De la început, modelul Freelander a oferit tehnologie inovatoare într-o form─â direct─â. Tehnologii precum Hill Descent Control (Control la Coborârea Pantelor) - proiectate perfect pentru a asigura tuturor conduc─âtorilor încrederea de a explora legendarele aptitudini off-road oferite de un Land Rover. Gama de versiuni disponibile a contribuit la cre╚Öterea atractivit─â╚Ťii - trei configura╚Ťii de caroserie distincte într-un break practic cu cinci u╚Öi ╚Öi un model sport cu trei u╚Öi în versiunile cu acoperi╚Ö rigid sau pliabil, cu variante de echipare cu motoare pe benzin─â sau diesel.


 
În 2001, Land Rover a anun╚Ťat noua gam─â de modele Freelander echipate cu motoare V6, un motor turbodiesel nou ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťit, o transmisie nou─â automat─â CommandShift(TM) ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťiri extinse în întreaga gam─â. În 2004, noua gam─â Sport a adus o dimensiune proasp─ât─â gamei Feelander. Cu o construc╚Ťie a suspensiei coborâte ╚Öi îmbun─ât─â╚Ťite ╚Öi ro╚Ťi de 18", acestea combin─â dinamica sportiv─â cu cele mai înalte niveluri de confort pentru conduc─âtor ╚Öi pasageri.  Defender
  
Produs pentru prima dat─â în 1948, istoria acestui vehicul unic dezv─âluie o viziune de proiectare de o consisten╚Ť─â remarcabil─â, de la cele mai vechi modele pân─â la modelul Defender de ast─âzi, mai mult de 55 de ani mai târziu.

  
Utilizat pe scar─â larg─â în întreaga lume, datorit─â abilit─â╚Ťii sale de a ajunge în cele mai inaccesibile p─âr╚Ťi ale planetei, Defender este op╚Ťiunea num─ârul unu pentru exploratori ╚Öi aventurieri deopotriv─â.

  
Primul Land Rover a ap─ârut în 1948 - un vehicul utilitar splendid de simplu ╚Öi de ingenios. Fra╚Ťii Spencer ╚Öi Maurice Wilks, creatorii Land Rover, lucrând la fabrica din Solihull, au proiectat un vehicul simbol ce combina simplitatea utilitar─â ╚Öi calitatea robust─â ╚Öi fiabil─â. La mijlocul anilor 1950, numele de Land Rover s-a consacrat definitiv ca un sinonim pentru durabilitate ╚Öi excelen╚Ť─â off-road. Utilizatorii din domeniul militar ╚Öi agricol, precum ╚Öi din sectoare ca serviciile de salvare ╚Öi urgen╚Ť─â au reg─âsit în Land Rover calit─â╚Ťile pe care le apreciaz─â la un vehicul. Iar în 1959 modelul Land Rover cu num─ârul 250,000 a ie╚Öit de pe linia de produc╚Ťie.

   Cu o cre╚Ötere continu─â pe pia╚Ťa principal─â a vehiculelor cu transmisie integral─â în anii 1960, Land Rover a continuat s─â evolueze. Cererea pentru aptitudinile sale unice a crescut puternic ╚Öi s-au fabricat versiuni cu ampatament variabil ╚Öi stil diferit de caroserie pentru a îmbun─ât─â╚Ťi flexibilitatea ╚Öi capacitatea de munc─â.
Exploratorul perfect putea fi de acum gasit in intreaga lume.


  
Cu lansarea modelului Discovery în 1988, acest vehicul deja legendar s-a f─âcut cunoscut sub numele de Land Rover Defender. Pe modelul Defender actual, patrimoniul indiscutabil al modelului 4x4 original este combinat cu tehnologia inovatoare, precum sistemul de control electronic al trac╚Ťiunii de la Land Rover. Defender este un vehicul echipat complet pentru toate situa╚Ťiile - ╚Öi continu─â s─â evolueze ╚Öi s─â se dezvolte pân─â în ziua de ast─âzi.